Thread Number: 38630  /  Tag: Recent Vacuum Cleaners from past 20 years
Anyone know how to tighten the floor head in a Hoover windtunnel self-propelled anniversary
[Down to Last]

Vacuumland's exclusive eBay Watch:
scroll >>> for more items
Post# 410560   6/16/2019 at 10:16 by CMBCOOL01 (United States)        

Just recently had my Hoover Windtunnel Self-propelled Anniversary serviced and cleaned but it seems the guy didn't tighten the head enough it works fine with brushroll shutoff but when i go to move from room to room the brush starts spinning it stops if i push the head up so i think something is just a tad loose, i don't want to go back to the shop if i can do it myself because I'm already having them do a warranty on another vacuum and I don't want to bother them with something i honestly could ignore if i have to do so plus I'd like to lern how to do my own repairs so I'm not paying shops for simple fixes, lastly i don't feel this machine is old enough to have a bad hoover lean where it would do this and didn't do it before i took it in, again any help appreciated




Post# 410603 , Reply# 1   6/17/2019 at 21:34 by Lesinutah (Utah)        
Believe

lesinutah's profile picture
The culprit could be brush it brush roll have issues. Brush roll in backwards, belt on wrong part of motor shaft. I don't remember but nozzle may have to be in certain setting when installing brush roll. The height adjustment could be stuck. I'm betting it's brush roll or belt.
Les


Post# 410636 , Reply# 2   6/18/2019 at 15:11 by CMBCOOL01 (United States)        

The height adjustment moves fine and seems to work I'll look into the brushroll and belt

Post# 410639 , Reply# 3   6/18/2019 at 16:51 by CMBCOOL01 (United States)        

The roll and belt are on correctly

Post# 410663 , Reply# 4   6/18/2019 at 23:17 by Lesinutah (Utah)        
Maybe

lesinutah's profile picture
Check motor connection. It could be the power and could be switch or power loose on motor.
Les


Post# 410678 , Reply# 5   6/19/2019 at 12:45 by vacuumdevil (Vacuum Hell )        

vacuumdevil's profile picture
Question can you take a picture of the side of the vacuum? If the vacuum has a slight lean back it's often a sign the base assembly has started to wear out.

Hopefully this video might be of help to you.






Post# 410695 , Reply# 6   6/19/2019 at 19:18 by CMBCOOL01 (United States)        

Thank you all who've responded

@vacuumland thank you I've seen that video a couple times in fact, your concept one video has intrigued me enough i need to go out and find my own, I've added a photo of a side view of the vacuum and I'll mention the issue doesn't occur on the highest height setting, but it does on the medium height setting (which is what i use for my carpet) it also occurs on the low height setting


  View Full Size
Post# 410699 , Reply# 7   6/19/2019 at 20:54 by CMBCOOL01 (United States)        

Sorry i meant to @vacuumdevil not vacuum land silly me

Post# 410704 , Reply# 8   6/20/2019 at 02:22 by vacuumdevil (Vacuum Hell )        

vacuumdevil's profile picture
@CMBCOOL01 Good news it doesn't have the WindTunnel lean yet! I would inspect the idler pulley and belts.

Post# 410705 , Reply# 9   6/20/2019 at 09:26 by CMBCOOL01 (United States)        

Any idea how to fix it




Forum Index:       Other Forums:                      



Comes to the Rescue!

Woops, Time to Check the Bag!!!
Either you need to change your vacuum bag or you forgot to LOG-IN?

Discuss-O-MAT Log-In



New Members
Click Here To Sign Up.



                     


automaticwasher.org home
Discuss-o-Mat Forums
Vintage Brochures, Service and Owners Manuals
Fun Vintage Washer Ephemera
See It Wash!
Video Downloads
Audio Downloads
Picture of the Day
Patent of the Day
Photos of our Collections
The Old Aberdeen Farm
Vintage Service Manuals
Vintage washer/dryer/dishwasher to sell?
Technical/service questions?
Looking for Parts?
Website related questions?
Digital Millennium Copyright Act Policy
Our Privacy Policy