Thread Number: 17254
Royal Preferred
[Down to Last]

Vacuumland's exclusive eBay Watch:
scroll >>> for more items
Post# 185410   6/13/2012 at 15:38 (2,848 days old) by StarryBlues4u (Charlotte, NC)        

starryblues4u's profile picture
Today I happen to go to savers and saw this there. It looks like its in good condition other than missing half the bumper and its a little dirty. I have not tried it out yet.




Post# 185414 , Reply# 1   6/13/2012 at 15:46 (2,848 days old) by FantomVacuumFan (St.Petersburg, Florida)        
Very Nice!

fantomvacuumfan's profile picture
Put a new bumper on and clean it up and it will look amazing!

Post# 185440 , Reply# 2   6/13/2012 at 21:25 (2,848 days old) by kirbylux77 (Orillia, Ontario, Canada)        
WOW!!

kirbylux77's profile picture
Very nice find, Wayne! How much did you pay for this beauty??

Rob


Post# 185442 , Reply# 3   6/13/2012 at 21:51 (2,848 days old) by FantomVacuumFan (St.Petersburg, Florida)        

fantomvacuumfan's profile picture
He paid $20. He and I were talking about it earlier.

Post# 185478 , Reply# 4   6/14/2012 at 08:44 (2,847 days old) by starryblues4u (Charlotte, NC)        
lastnight

starryblues4u's profile picture
I polished it and it came out very nice. I haven't tried it out yet though.

Post# 185497 , Reply# 5   6/14/2012 at 13:12 (2,847 days old) by mieles7 (DFW, TX)        

mieles7's profile picture
Just remember to wear hearing protection. Those Royals are insanely loud!

Post# 185501 , Reply# 6   6/14/2012 at 13:53 (2,847 days old) by kirbyloverdan (Egg Harbor Twp . NJ aka HOOVERLOVERDAN ❤️)        
None of my Royals are

kirbyloverdan's profile picture
loud at all . Sounds like a broken fan problem to me that would cause your to be loud .

Post# 185503 , Reply# 7   6/14/2012 at 14:04 (2,847 days old) by mieles7 (DFW, TX)        

mieles7's profile picture
What models do you have?

Post# 185559 , Reply# 8   6/15/2012 at 00:33 (2,847 days old) by tolivac (Greenville,NC)        

I have no problems with "loud" Royals.

Post# 185897 , Reply# 9   6/16/2012 at 21:09 (2,845 days old) by KirbyClassicIII (Milwaukie, Oregon)        
starryblues4u

kirbyclassiciii's profile picture
Wayne,

Your Royal looks like a model 9100. It would use the 7 amp (non-drop-in) motor. Maybe the fan blades and/or bearings need check up? It can't sound as insane as those 8/9/10-amp models from 1995 and thereafter.

~Ben


Post# 185904 , Reply# 10   6/16/2012 at 21:59 (2,845 days old) by StarryBlues4u (Charlotte, NC)        
Royal 9100

starryblues4u's profile picture
You nailed it Ben. It is a model 9100. I used it for the first time today and it worked great. I would like to get a new bumper for it at some point.




Forum Index:       Other Forums:                      



Comes to the Rescue!

Woops, Time to Check the Bag!!!
Either you need to change your vacuum bag or you forgot to LOG-IN?

Discuss-O-MAT Log-In



New Members
Click Here To Sign Up.



                     


automaticwasher.org home
Discuss-o-Mat Forums
Vintage Brochures, Service and Owners Manuals
Fun Vintage Washer Ephemera
See It Wash!
Video Downloads
Audio Downloads
Picture of the Day
Patent of the Day
Photos of our Collections
The Old Aberdeen Farm
Vintage Service Manuals
Vintage washer/dryer/dishwasher to sell?
Technical/service questions?
Looking for Parts?
Website related questions?
Digital Millennium Copyright Act Policy
Our Privacy Policy